Sporteks sve bliži stečaju

Bez autora
Apr 05 2010

Konačan spisak radnika fojničkog "Sporteksa", bez kojeg nije moguće pokrenuti proizvodnju, nije utvrđen u roku koji je istekao u petak, te će Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona (SBK) vjerovatno tražiti poništenje privatizacije ove tekstilne firme. Početkom februara zadužen je direktor "Sporteksa" da u roku od 60 dana sa Zavodom PIO usaglasi spiskove radnika kako bi bio potpisan sporazum o izmirenju duga za doprinose i uvezan staž, što je osnov da preduzeće nakon skoro pet godina počne da radi. U Sindikatu "Sporteksa", koji je imao oko 220 radnika, ističu da se direktor Nihad Kulenović nije ni pojavio u Zavodu PIO, iako on tvrdi da je poslao podatke o radnicima, te da čeka da Zavod usaglasi spiskove. Makić će tražiti poništenje privatizacije ako obaveze nisu ispunjene.

Sporteks sve bliži stečajuKonačan spisak radnika fojničkog "Sporteksa", bez kojeg nije moguće pokrenuti proizvodnju, nije utvrđen u roku koji je istekao u petak, te će Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona (SBK) vjerovatno tražiti poništenje privatizacije ove tekstilne firme.

Bajro Makić, ministar privrede SBK, je početkom februara zadužio direktora "Sporteksa" da u roku od 60 dana sa Zavodom PIO usaglasi spiskove radnika kako bi bio potpisan sporazum o izmirenju duga za doprinose i uvezan staž, što je osnov da preduzeće nakon skoro pet godina počne da radi. U Sindikatu "Sporteksa", koji je imao oko 220 radnika, ističu da se direktor Nihad Kulenović nije ni pojavio u Zavodu PIO, iako on tvrdi da je poslao podatke o radnicima, te da čeka da Zavod usaglasi spiskove. Makić je u petak istakao da će tražiti poništenje privatizacije ako obaveze nisu ispunjene.

Željko Radoš, direktor Agencije za privatizaciju SBK, tvrdi, međutim, da nema osnova za raskid ugovora o privatizaciji, jer on ističe 2011. godine ističući da bi poništenje privatizacije značilo stečaj "Sporteksa".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik